Belföld

Orbánt adjuk cserébe az IMF pénzéért?

Olvasóink szavazásra hajlandó fele Orbán Viktort adná az IMF-segítségért cserébe, hogy megússzuk a leminősítést. A 45 ezer kattintás után kialakult eredmény nem tekinthető reprezentatívnak!

A nemzetgazdasági miniszterrel ellentétben mi éreztük, hogy ingoványos talajra lépünk azzal, ha az IMF-fel kezdünk, mégis vettük a bátorságot, és arról kérdeztük az olvasóinkat, hogy milyen áron úszhatjuk meg a leminősítést.

A szavazatok pedig jöttek szép számmal, és majd 45 ezer kattintás után kirajzolódott a hangsúlyozottan nem reprezentatív végeredmény: az olvasóink 48 százaléka, 21 772-en úgy vélekedtek, hogy akkor kerülhetjük el a bóvlivá minősítést, ha Orbán Viktor távozik a miniszterelnöki posztról.

Hogy ez inkább a vágyakat, mint a realitást tükrözi, nem tudjuk, az azonban tény, hogy a válaszlehetőségek közül a legkevésbé népszerű Matolcsy György beáldozása volt. Mindössze a szavazók 13 százaléka hiszi azt, hogy a helyzet azzal is menthető, ha csupán Orbán jobb keze távozik.

Ön szerint megússzuk-e a leminősítést?

Csak, ha Orbán távozik. 21772 (48%)
Áldozzuk fel Matolcsyt! 6026 (13%)
Nem ússzuk meg, nekünk már fütyültek! 9611 (21%)
Mindegy csak az IMF ne diktáljon. 7492 (18%)

A Hír24 olvasótáborában persze szép számmal akadnak ellenállók, 7500-an akár a leminősítést is bevállalnák, csak az IMF ne diktáljon. Náluk pedig csak az a csaknem tízezer olvasónk pesszimistább, akik szerint sorsunk ellen nem tehetünk semmit, és bóvli ország leszünk.

Ha önnek más véleménye van a leminősítés elkerülésének lehetőségeiről, mondja el a véleményét kommentben!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik