Belföld

Orbán: nincs pénz a Hoffmann-tervre

 

Orbán Viktor szerint felelőtlenség lenne megígérni, hogy az ország sokkal többet tud fordítani az oktatásra. Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy nem lesz pénz a most tárgyalt köznevelési törvényre.


Fotó: Kummer János

Magyarországnak szüksége volna arra, hogy nagyobb összeget fordítson az oktatásra. A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban felelőtlenség lenne, ha azt mondanám, hogy sokkal többet tudunk erre fordítani – válaszolta hétfőn a miniszterelnök Hiller István azonnali kérdésére. A policity.hu beszámolója szerint a volt oktatási miniszter azt szerette volna megtudni, honnan fogják elvonni a köznevelési törvény bevezetéséhez szükséges 700 milliárd forintot. „Felelősséggel vállalható ez az elvonás?” – tett fel a kérdést az MSZP-s politikus.

Hiller egyébként kérte a köznevelési törvény visszavonását, mert mint mondta, az szakmailag elfogadhatatlan. Orbán erre úgy reagált, hogy „ez egy világos törvény, hazafias nevelést szeretnénk. A tartalmi kérdéseket illetően: számos konzultációt ért meg, kiállja a XXI. sz. történelmének próbáját.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik