Belföld

Máris téli szünetre küldték az inkei gyerekeket

Adósság miatt lekapcsolta a szolgáltató a gázt az inkei Gróf Bethlen István Általános Iskola és Napköziotthonos Óvodában.

A történtekről két helyi televízió adott hírt hétfőn este. Beszámolójuk szerint a diákokat és az óvodásokat hétfőn hazaküldték, és december végéig rendkívüli szünetet rendeltek el az intézményekben.

A Kapos Televízió információja szerint hárommillió forinttal tartozik az önkormányzat a gázszolgáltatónak. A rendkívüli szünet több mint 30 óvodást és 120 általános iskolást érint. Az önkormányzat nem tud gondoskodni a gyerekekről, elhelyezésüket a szülőknek kell megoldani.

Rózsa Sándor polgármester a Kapos Televíziónak azt mondta: csak az önhikis, azaz az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések számára pénzügyi segítséget nyújtó pályázat elbírálása után tudják rendezni a számlát.

Molnár István, az E-Star Alternatív Nyrt. befektetői kapcsolatok és pr vezetője a televízióknak nyilatkozva elmondta: többször egyeztettek a község polgármesteri hivatalával, ám mivel az adósság rendezésére rövid távon nem láttak esélyt, ezért a számla kiegyenlítéséig megszüntették a gázszolgáltatást.

A polgármester a Somogy Televíziónak nem nyilatkozott, az MTI egyelőre nem tudta elérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik