Belföld

A szmog még tart, de a riadónak vége

Szombaton a riasztási, ma pedig már a szmogriadó tájékoztatási fokozatát is megszűntették a fővárosban.

Budapesten nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására, ezért Tarlós István főpolgármester azt megszünteti – közölte vasárnapra virradóra a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága.

A tájékoztatás szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra vonatkozó előrejelzése szerint – a szálló por koncentrációjának napi átlaga az egészségügyi határérték fölött, de általában a tájékoztatási küszöbérték alatt valószínű. A légszennyezőanyagok további feldúsulására nem kell számítani, a levegőminőség további kismértékű javulása valószínű.

A légszennyezettségi állapotot folyamatosan mérő műszerek ellenőrzött szombati adatai alapján – további javulás mellett – a kisméretű szállópor szintje öt mérőponton az egészségügyi határértéket sem érte el, hat esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték közötti légszennyezettség alakult ki, míg Csepelen épp a tájékoztatási szint fölötti volt.

Fenti mérési eredmények alapján – a vonatkozó jogszabályok szerint – Tarlós István főpolgármester megszünteti a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik