Belföld

Varga Mihály váltja Orbánt?

A politológus szerint előrehozott választással is számolni kell.

Az IMF bejövetelével nem elképzelhetetlen egy Orbán-Varga csere, ahogy az sem, hogy a sarkalatos törvények elfogadása után előrehozott választások jöhetnek – írja blogjában Török Gábor.

A politológus szerint jelen helyzetben nem is maga az IMF-fel folytatott tárgyalások folytatásának bejelentése az érdekes, hanem az a megfontolás, ami elvezethetett ehhez a közleményhez. „Elég világos, hogy egy kormány, amely az elmúlt másfél évben politikájának központi kérdésévé tette az IMF elleni „szabadságharcot”, csak a legeslegutolsó pillanatban, amikor már nem lát más megoldást, vállalhat fel egy ilyen lépést” – véli Török, aki szerint a kormány és a kormányfő úgy látja, hogy nagyon nagy (lehet) a baj. Márpedig egy olyan helyzetben, amikor bukik a gazdasági unortodoxia, a politikában előjöhetnek az ilyen esetekben nem is annyira unortodox lépések.

„Innen nézve egyáltalán nem látszik már elképzelhetetlennek sem az, hogy előbb-utóbb a kormányfő feláll, és átadja a helyét mondjuk az eddig talonban tartott aranytartaléknak, a “nem víziós” Varga Mihálynak, sem az, hogy a parlamenti többség a sarkalatos törvények elfogadása után, és még az ellenzék érdemi erősödése előtt, előrehozott választásokról dönt”  – írja az elemző.

A teljes bejegyzés ide kattintva olvasható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik