Belföld

Négy ok, amiért idén is kötelező a kalkuláció![x]

Közel hárommillió autós kapta meg a napokban biztosítója jövő évi kötelezős díjajánlatát.

A levélben szereplő összeg általában nem mutat nagy eltérést a tavalyi díjtól, ezért a többség úgy dönt, elfogadja azt. Ebben az esetben ugyanis semmi mást nem kell tennie, mint várnia a csekket a következő időszak díjáról.
Négy fontos oka is van azonban annak, hogy pár percet rászánjunk arra, hogy megnézzük, valóban jól járunk-e a levélben ajánlott díjjal:

1.  Még többet spórolhatunk! – A kotelezo.hu internetes szakportál adatai szerint átlagosan 30 százalékkal zuhantak a köteleződíjak, az autósok ötöde évi 8000 forint alatt is talál díjajánlatot.

2.   Ne az állam zsebét tömjük! – Már biztos, hogy jövőre minden autós a biztosítási díján felül 30 százalékos baleseti adót is fizet. Minél magasabb tehát a biztosítási díj, az állam is annál többet követel majd. Ha például valaki a nyolcezer forintos díj helyett marad a jelenlegi tízezer forintos díjnál, nem csupán a biztosítónak fizet kétezer forinttal többet, hanem az állam is hatszáz forinttal többet, háromezer forintnyi adót követel majd tőle.

3.    Nem éri meg hűségesnek lenni! – A biztosítók többsége ugyanis újra jobb, akár 10-15 százalékkal kedvezőbb árat kínál az új ügyfeleknek, mint a meglévőeknek. Tesztelje Ön is biztosítóját, vajon nem volna-e érdemes újrakötni nála kedvezőbb áron!

4.    Komoly nyeremények már pusztán a kalkulációért is! – Érdemes olyan helyen végezni a díjkalkulációt, ahol egyúttal egy nyereményjátékban is részt vehetünk. A kotelezo.hu egy Álomkarácsony megnyerését ajánlja a kötelező biztosítási díjat kalkulálóknak. Kilenc értékes tárgynyereményből (például LED TV, Full HD Kamera okostelefon, tablet PC, stb.) négyet nyerhet meg a szerencsés felhasználó, saját előzetes választása alapján. Ráadásul, az oldal másoknak történő ajánlásával egy külön sorsoláson akár 1 millió forint készpénz is ütheti a markát.

De még csak arra sincs szükség, hogy a szerencse feltétlenül mellénk álljon, mert ha az új biztosítást a kotelezo.hu oldalán kötjük meg, most automatikusan kedvezményes wellness kupont is kapunk az új szerződés mellé.

A jövő év a családok többsége számára a spórolás éve lesz. A jövő évi kötelező díjának ésszerű kiválasztása az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy több pénzünk maradjon más, fontos célokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik