Belföld

Magyar bébiételt küldött vissza Oroszország

12 tonna Magyarországról származó, Hipp márkájú gyermekélelmiszert fordítottak vissza.

Az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet nem engedélyezte, hogy piacra kerüljön a Magyarországról származó, tengeri halat is tartalmazó élelmiszer. A szállítmányt visszafordították a hivatal brjanszki és szmolenszki területi igazgatóságának döntésére. Az indoklás szerint a szállítmány állategészségügyi kísérő okmányaiban komoly hiányosságok voltak.

Az 1932-ben Németországban alapított Hipp az ökológiailag tiszta gyermekélelmiszerek egyik legnagyobb gyártója a világon. A cég – saját állítása szerint – egyben a bioorganikus nyersanyagok legnagyobb feldolgozója.

A Hipp gyártókapacitással rendelkezik Németországban, Magyarországon, Ausztriában, Ukrajnában és 2009 óta Oroszországban.

A Hipp Termelő és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője az MTI-vel azt közölte: 2011. november 16-án két szállítmányból az egyiket az orosz határról az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság visszafordította. Ennek oka, hogy a máskor kifogástalan kísérőokmányok közül az állatorvosi bizonyítványról a kiállítás dátuma sajnálatos módon lemaradt. Bódi Csaba szerint kizárólag formai hibáról van szó. Élelmiszerbiztonsági és termékminőségi szempontból az áru kifogástalan, azt az orosz állategészségügyi hatóság nem kifogásolta.

A visszafordított szállítmány, hasonlóan a másik, ugyanazon a napon probléma nélkül átengedett szállítmányhoz, teljes mértékben megfeleltek az orosz előírásoknak.

A Hipp Termelő és Kereskedelmi Kft. 1995-óta folyamatosan és rendszeresen szállít az orosz piacra bébiételt, rendelkezik az Orosz Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság engedélyével, valamint az orosz hatóság rendszeres auditokon ellenőrzi az üzem és a termékek megfelelőségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik