Belföld

Százezres bírság is járhat a tiltott autózásért

Szmogriadó miatt a főpolgármester elrendelte a fekete és piros plakettel ellátott járművek közlekedési tilalmát. Most jogszerűen.

Fotó: MTI

Forgalomkorlátozás lép életbe a szmogriadó riasztási fokozata miatt – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Tarlós István főpolgármester november 17-én reggel hat órától további intézkedésig elrendelte a fekete és piros környezetvédelmi plakettel ellátott járművek közlekedési tilalmát a főváros közigazgatási területén. Ez a korlátozás minden nap 6 órától 22 óráig tart.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy a gépjárműforgalmat korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, s a megszegőivel szemben százezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

A közlekedést korlátozó rendelkezés nem terjed ki az M0 jelű elkerülő út Budapest közigazgatási területén áthaladó szakaszaira, valamint Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak átmenő gépjárműforgalma biztosítása érdekében, a következő útvonalak szakaszaira: Budapest közigazgatási határa – Nagykovácsi út – Szépjuhászné útja – Budakeszi út – Budapest közigazgatási határa, továbbá Budapest közigazgatási határa – Nagykovácsi út – Nagyrét utca – Máriaremetei út – Hidegkúti út – Budapest közigazgatási határa.

Továbbra is tilos az avar és a kerti hulladék nyílt téri égetése.

A szmogriadó riasztási fokozatát azért kellett elrendelni, mert a kisméretű szálló por egy napra számított átlagértéke 2011. november 16-án a főváros összes mérési pontján meghaladta a riasztási küszöbértéket. Ugyanakkor a meteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem várható javulás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik