Belföld

Orbán találkozik az egyetemi hallgatók képviselőivel

Hoffmann Rózsával semmire sem ment a HÖOK. Navracsics Tibor már kétszer is beszállt, hogy mentse a menthetőt.

A kormányfő pénteken fogadja Nagy Dávidot, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökét és Csiszár Imrét, a Doktoranduszok Országos Szövetségének főtitkárát. Szijjártó Péter kormányfői szóvívő közleménye úgy fogalmazott, hogy „a felsőoktatási rendszer átszervezéséről szóló törvényjavaslat benyújtását megelőző – több mint száz megbeszélésből, értekezletből, konferenciából álló – hosszú konzultációsorozat” lezárásáról van szó.

Információink szerint azért ennél jóval többről. A HÖOK elnöke több mint egy éven át próbált dűlőre jutni Hoffmann Rózsával, sikertelenül. Októberben Navarcsics Tibor miniszterelnök-helyettes szállt be az egyeztetésbe, immár másodszor, hiszen ezt januárban már egyszer megtette. Az október végén tartott hallgatói demonstráción Nagy úgy fogalmazott, hogy ezen a másfél órás találkozón több előrelépés volt, mint a Hoffmann-nal való korábbi másfél éves tárgyalásokon.

Most pedig – azzal, hogy a kormányfő személyesen tárgyal a hallgatói képviselettel – a legfelsőbb szintre jutottak a megbeszélések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik