Belföld

Akár -10 fok is lehet éjszaka

Eleinte napos, aztán felhős lesz az ég hétfőn. Esőre nem kell készülnünk.

Az éjszaka második feléig általában derült lesz az ég, hajnalban főként nyugaton és északkeleten nagyobb területen párássá válik a levegő, köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban -4, -10 fok között valószínű, a magasabban fekvő helyeken azonban ennél kissé enyhébb lesz az éjszaka.

Hétfőn a Dunántúlon eleinte napos idő várható, majd napközben megnövekszik a fátyolfelhőzet, emellett helyenként tartósabban is megmaradnak a ködfoltok. Eközben a Dunától keletre az éjszakai párásság megszűntét követően eleinte fátyolfelhőzet szűri a napsütést, majd a délelőtti óráktól kezdve megvastagszik a felhőzet, délutánra nagyobb területen beborul az ég. Csapadék nem várható.

Általában gyenge lesz a légmozgás, de hétfőn az Alpokalján a déli szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 5, 9 fok között alakul, de a Dunántúlon a tartósabban párás, ködös tájakon a 3 fokot sem éri el – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik