Belföld

Már Orbánnak is ciki Esztergom

A Fidesz visszavonulót fújna Meggyes Tamásnak és az esztergomi jobboldalnak.

A Hír24 információi szerint Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a napokban tárgyalást kezdeményezett Esztergom polgármesterével, Tétényi Évával. Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke megerősítette értesülésünket, azonban nem kívánt arról nyilatkozni, hogy mi hangzott el a négyszemközti megbeszélésen. Tétényi Éva is csupán annyit közölt a Hír24-gyel, hogy az Esztergomban kialakult politikai patthelyzet volt a megbeszélés tárgya.

Információink szerint a Fidesz vezetése megelégelte azt az állóháborút, ami az esztergomi Fidesz, valamint a város polgármestere közötti alakult ki. Úgy tudjuk, hogy a Fidesz továbbra sem akar közvetlenül beleszólni Esztergom belügyeibe, azonban „visszavonulót fújnának” Meggyes Tamás, fideszes országgyűlési képviselőnek, aki a város korábbi polgármestere volt.

Úgy tudjuk, hogy a Lázár-Tétényi megbeszélésről Orbán Viktor kormányfőnek is tudomása volt. Valószínű, hogy a Fidesz vezetése további találkozót is kezdeményez majd, annak érdekében, hogy párbeszéd alakulhasson ki Esztergomban a Fidesz-KDNP többségű képviselő-testület és a polgármester között.

Időközben 17 esztergomi intézményben fogyott el a működésre szánt összeg. Amennyiben a város nem fizet ki 131 millió forintot szombaton a közvilágítást is kikapcsolják, valamint egy-két hét múlva megszűnhet a közétkeztetés is. Amennyiben az esztergomi politikai patthelyzet nem oldódik meg, működésképtelenség miatt fel kell oszlatni a képviselő-testületet és egy új önkormányzati választást kell kiírni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik