Belföld

Novák szerint lézerblokkolóval bűnöznek a politikusok

A Jobbik alelnöke nem zárta ki, hogy a nemrégiben lezárult precedensperben az ügyészség politikai nyomásra táncolt vissza.

A politikusbűnözés tipikus eszközének tartja, ezért betiltatná a lézerblokkolók használatát a Jobbik. Novák Előd, a párt alelnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, határozott és kijátszhatatlan törvényi tiltással kellene fellépni a sebességmérő műszereket megzavarni képes szerkezetek ellen – írja a hirado.hu. A Jobbik emiatt azt várja a kormánytól, hogy szigorú, egyértelmű rendelettel akadályozza meg ezeknek a berendezéseknek a használatát.

Novák a Kossuth Rádió reggeli műsorában emlékeztetett arra, hogy egy nemrégiben lezárult, precedensnek számító lézerblokokkoló-ügyben maga az ügyészség vonta vissza a vádat – a képviselő szerint nem kizárt, hogy éppen politikai nyomásra -, mert a jelenlegi jogszabály nem szabályozza egyértelműen a lézerblokkoló kérdését. Hozzátette azt is, ezek a sokszor első tolatóradarnak álcázott berendezések nem olcsók, kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ilyet szereltessenek be, a mostani szabályozatlanság így megint a jómódúakat hozza előnyös helyzetbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik