Belföld

Debrecenben is feloldották a szmogriadót

A hajdú-bihari megyszékhelyen is javult a levegő minősége, az elmúlt napokban a szálló por mennyisége tartósan a küszöbérték alatt volt.

Feloldották a szmogriadót csütörtökön Debrecenben is, már sem annak riasztási, sem tájékoztatási fokozata nincs érvényben – közölte a város polgármesteri hivatala az MTI-vel. Debrecenben javult a levegő minősége, az elmúlt napokban a szálló por mennyisége tartósan a küszöbérték alatt volt – tette hozzá a hivatal.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb, csütörtökön közzétett adatai szerint már sehol sem számít veszélyesnek a levegő minősége az országban, piros jelölés jelenleg nincs az intézet által készített térképen. Tizenhárom településen azonban – köztük Debrecenben is – még egészségtelen a levegő, ezeket narancssárga színnel jelölik (Debrecenen kívül Budapest, Várpalota, Székesfehérvár, Pécs, Vác, Esztergom, Salgótarján, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc, Oszlár, Szeged).

A meteorológiai előrejelzés szerint északkelet felől alacsony nedvességtartalmú, egyre hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Csütörtökön keleten megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 Celsius-fok között lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik