Belföld

Tovább nyomoznak az ukrán szállítógép ügyében

Az ügyészség szerint Csampa Zsolt fideszes képviselő beadványa jelentős új tényeket és körülményeket tartalmaz, és ezek indokolják az eljárás folytatását.

Utasította a Legfelsőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészséget, hogy haladéktalanul folytassa a nyomozást a szocialista Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején megvásárolt ukrán An-26-os katonai szállító repülőgép ügyében – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

Széplaki Nagy Gábor, a vádhatóság helyettes szóvivője a lapnak azt mondta: Csampa Zsolt fideszes országgyűlési képviselő beadványa jelentős új tényeket és körülményeket tartalmaz, és ezek indokolják a büntetőeljárás folytatását. Ezért utasították a Fővárosi Főügyészséget, hogy haladéktalanul intézkedjen.

A lapban emlékeztetnek, hogy Csampa még júliusban élt beadvánnyal “a gyanús gépvásárlással kapcsolatban”. A parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága az előző nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának elnöke azonban hiába fordult a Fővárosi Főügyészséghez, a hatóság nem látott lehetőséget a további nyomozásra. Így került az ügy a Legfőbb Ügyészséghez, amely felülvizsgálta a döntést.

A Magyar Nemzetben azt írják, Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején megvett An-26-os szállító repülőgép beszerzésében számos gyanús körülmény merült fel. A lap szerint a járművet nemcsak az érvényes piaci ár többszöröséért, hatszáz millió forintért, közbeszerzés nélkül, hanem rendkívül gyorsan, kapkodva vásárolták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik