Belföld

Részlegesen feloldják az egyetemek zárolt vagyonát

Az intézmények megköthetik a működésükhöz szükséges szerződéseket, és még az idén megvalósíthatják a folyamatban lévő pályázati projektek folytatásához szükséges beszerzéseket.

Eredményesen zárult a Magyar Rektori Konferencia (MRK) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közötti egyeztetés a vagyonzárolás részleges feloldásáról – írta keddi számában a Magyar Nemzet.

Ígéretet tett a szerződéskötési és a beszerzési stop részleges feloldására az egyetemeken az államháztartásért felelős államtitkár. Így az egyetemek várhatóan megköthetik a működésükhöz szükséges szerződéseket az óraadókkal és a vizsgáztatókkal, és még az idén megvalósíthatják a folyamatban lévő pályázati projektek folytatásához szükséges beszerzéseket.

Dubéczi Zoltán, az MRK főtitkára a lapnak leszögezte: arra számítanak, hogy a szóbeli garanciavállalás után még ezen a héten írásban is rögzítik ezt, és megköthetővé, illetve teljesíthetővé válnak az óraadói és a vizsgáztatói szerződések.

A lapban emlékeztetnek, hogy az intézményekbe ugyanakkor olyan felügyelőt küld a kormány, aki javaslatot tehet az egyetem által tervezett nagy összegű kifizetések felfüggesztésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik