Belföld

Kuncze nem csatlakozik Gyurcsányékhoz

Az SZDSZ egykori elnöke szerint mára sokak számára szitokszó lett a liberalizmusból.

„Nem fontolgatom, hogy csatlakozom a Demokratikus Koalícióhoz” – jelentette ki Kuncze Gábor Szegeden. Az SZDSZ egykori elnökét a Közéleti Kávéház szervezője, valamint a Demokratikus Koalíció helyi aktivistája hívta meg a Tisza-parti városba.

A politikus – mintegy 100-120 főnyi hallgatóság előtt – kijelentette: az SZDSZ is elkövetett bizonyos hibákat, de a rendszerváltás óta történt események is közrejátszottak abban, hogy ma nem lehet Magyarországon liberalizmusról beszélni. Úgy véli, az elmúlt huszonegy évben egyesek magát a kifejezést is szitokszóvá degradálták. Kuncze szerint szükség van egy liberális pártra az országban, hiszen az a csoportosulás, melyre a választók leadták az SZDSZ felbomlása után szavazataikat, nem képvisel semmilyen liberális programot jelenleg a parlamentben.

A volt országgyűlési képviselő úgy véli, a liberálisok és a baloldal kapcsolódási pontja egyedül az egyéni választókörzetekben jöhet létre. Kuncze szerint ha itt összefognak, akkor van esélyük leváltani a Fideszt a következő választáson. A Jobbikkal kapcsolatban annyit mondott: „ők majd küzdenek a Fidesszel.” A különállás szerinte nem járható most Magyarországon, hiszen ha bármelyik párt is hangsúlyozza, és ragaszkodik szuverenitásához, akkor Orbán Viktor marad a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik