Belföld

Hurghadai baleset: a biztosító szervezi a rokonok kiutazását

Szemtanúk szerint, legalább 50 métert csúszott az oldalán a busz Egyiptomban. Az utasok biztosítója szervezi a hozzátartozók helyszínre szállítását.

 

Hurghadában három helyen ápolják a vasárnapi buszbaleset sérültjeit, a legsúlyosabb állapotban lévő négy ember – köztük három gyerek – Kairóban, intenzív osztályon van – mondta mondta a Hír24-nek Kveck Péter, Magyarország kairói nagykövete aki ezekben a percekben érkezik a sérülteket ápoló kórházba.

A diplomata közlése szerint az egyiptomi egészségügyi miniszter személyesen felügyeli ellátásukat. Orvosként gondoskodott arról, hogy a legjobbnak tartott specialisták végezzék el az operációkat a kairói kórházban.

A 25 magyar sérült között is vannak súlyos állapotúak, akiket a hurghadai kórházban látnak el. Többeknek nyílt törése, többszörös törése van. Azonban mindegyikük képes kommunikálni. Két embert az intenzív osztályon ápolnak. A halálos áldozatok azonosítása még nem fejeződött be.
A kairói magyar nagykövetség két konzulja Hurghadába utazott, hogy felvegyék a kapcsolatot az ott ápolt magyarokkal, illetve kezelőorvosaikkal, Kairóban pedig két másik magyar diplomata teszi ugyanezt.

Tegnap három busszal szállították a magyarokat a reptérre. Ezek közül a konvojt vezető jármű borult fel egy kanyarban és csúszott legalább ötven métert, amíg a szemben lévő padka megfogta.

A busz utasai szerint már a kanyart sem tudta bevenni a gyorsan haladó jármű. A hazafelé tartó turisták állítólag ekkor még nem sejtették, milyen nagy a baj, és volt, aki azt hitte, hogy a sofőr viccelődni próbál az éles kanyarvétellel.

Az áldozatok és a sérültek többségét egyébként az Uniqua biztosította. A Hír24-et közleményében Kirchknopf Gábor, az UNIQA Biztosító vagyonbiztosítási területvezetője arról tájékoztatta, hogy a biztosító segitségnyújtási szolgáltatója, az Europe Assistance már a helyszinre utazott, mert az a céljuk, hogy a sérültek kiemelt ellátást kapjanak és mielőbb haza lehessen hozni őket. A biztosítási titoktartásra hivatkozva azonban ennél többet egyelőre nem árultak el. Kora délutánra ígértek újabb tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik