Belföld

Lassan fellélegezhet az ország

Jelentősen javult a levegő minősége, de Budapesten egyelőre fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Vasárnap délelőttre jelentősen javult az ország levegője. Már csak az ország két településén, Miskolcon és Sajószentpéteren veszélyes a levegő minősége a szálló por magas koncentrációja miatt, és a szombati tizenegyről hétre csökkent az egészségtelen levegőjű települések száma is – derül ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb adataiból.

Az OKI honlapján található legfrissebb mérési adatok alapján a levegő minősége Putnokon, Oszláron, Nyíregyházán, Debrecenben, Várpalotán, Pécsen és Székesfehérváron számít egészségtelennek.

Budapest a kifogásolt levegő minőségű települések közé tartozik. A főváros területén üzemelő mérőállomások környezetében a környezeti levegő szálló por szennyezettsége jelentősen csökkent. A szálló por koncentrációja már csupán két állomáson, a Teleki és a Széna téren haladta meg a tájékoztatási küszöböt. Ezen a két állomáson a nitrogén-dioxid szennyezettség is túllépte az egészségügyi határértéket.

Budapesten egyelőre fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Tarlós István önkorlátozásra kérte a fővárosiakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik