Belföld

Időközi választások öt településen

Kóspallagon, Budakalászon, Balatonudvariban, Köblényben és Tiszacsécsén várják az urnákoz a szavazópolgárokat.

Kóspallagon polgármestert választanak, mivel a 730 lakosú község korábbi vezetője augusztusban lemondott tisztségéről. A szavazásra jogosult 585 választópolgár négy jelölt között dönthet.

Budakalász 3. számú egyéni választókerületében önkormányzati képviselőt választanak, szintén lemondás miatt, a tisztségre hatan pályáznak. Több mint 1100 polgárt várnak az urnához, hogy döntsenek, ki töltse be a megüresedett helyet a 11 tagú képviselő-testületben.

Balatonudvariban polgármestert és képviselő-testületet választanak. A polgármesteri tisztségért három jelölt indul, míg a négy képviselői helyre tizenketten pályáznak. Azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület augusztusban feloszlatta magát. A névjegyzéken 331 választópolgár szerepel.

Köblényben polgármestert választanak, mivel a 255 lakosú település korábbi vezetője egészségi okokra hivatkozva augusztus végén megvált tisztségétől. A polgármesteri székért ketten versengenek.

Tiszacsécsén is időközi polgármester-választást tartanak. A 280 lakosú község polgármestere családi okokra hivatkozva szeptemberben mondott le tisztségéről. A posztért három jelölt indul, a választási névjegyzékben 196-an szerepelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik