Belföld

Így vette körbe a belga rendőrség a Wizz Air gépét

Az utasok többsége órákon keresztül rostokolt a repülőben. Az egyik utas videóra vette, amikor kiengedték őket.


Fotó: Hír24

Órákig vesztegeltek a Wizz Air légitársaság egyik gépén az utasok a brüsszeli repülőtéren. Az esetről pénteken számoltunk be. A W6 3331-es járat eredetileg Párizsba indult, de a sűrű köd miatt a kapitány úgy döntött, átmenetileg Belgiumban teszi le a gépet. A repülő nemsokára landolt a brüsszeli nemzetközi reptéren, de az utasoknak nem engedték, hogy távozzanak.

Három belga utas végül mégis elhagyta a gépet – egyelőre nem tudni, miért. A többieknek sokáig étlen-szomjan kellett üléseikben rostokolniuk, végül hatórás várakozás hagyhatták el a gépet. Mikor leszálltak, döbbenten vették észre, hogy a repülőt több rendőrautó és fegyveres zárta körbe. A belga rendőrök elmondása szerint erre azért volt szükség, mert a Wizz Air járatai nem először teszik azt, amivel próbálkoztak, azaz: a felhasznált szolgáltatásokat meg nem térítve hagyják el a helyszínt.

Az egyik utas megörökítette a gépből kijutás pillanatát. A videón látszik, hogy a brüsszeli egyenruhások körbefogják a repülőt. A felvétel végén egy fiatalember megkérdezi az egyik helyi biztonsági embertől, hogy miért voltak bezárva. A belga őr válasza: „Erről nem tudtunk. Minket azzal riasztottak, hogy három utas megszökött.”

A gépen utazó egyik olvasónktól, Tverdota Gábortól megtudtuk: a Wizz Airtől továbbra sem kapott senki semmilyen magyarázatot a történtekre. A légitársaság a Hír24 megkeresésére sem reagált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik