Belföld

Fessünk a kormánynak másfél milláért!

A Hír24 tudja, hogy lehetne jobban elkölteni azt az egyenként 1,6 millió forintot, amellyel a kormány a kortárs művészeket ösztönözné.

A terv ugye az – amint azt a Hír24 – a nol.hu-ra hivatkozva – is megírta, hogy tizenöt művész fesse meg az elmúlt százötven év legfontosabb honi eseményeit, köztük Horthy Miklóst és korát, valamint a 2006-os lovasrohamot a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Szerkesztőségünk szeretne segíteni a pénz jobb elköltésében, ezért szavazásra bocsájtja az alábbi tematikákat és képeket.

1. Halálsoron – Gyurcsány Ferenc bilincsben. 200X200-as olaj lenvásznon. A művésznek azt a pillanatot kell ábrázolnia, amikor a volt kormányfő szembesül összes bűnével, amit a nép, a nemzet, a haza és a többiek ellen követett el. Sötét tónusok, kevés szín, sok depresszió.

2. Hoffmann Rózsa tanmenettel teríti le a közoktatási törvény ellenzőit. 220X220-as olaj gyöngyvászon. A magyar értékek hangsúlyozása mellett a művésznek azt a pillanatot kell vászonra álmodnia, amikor a KDNP oktatási koncepciója győzedelmeskedik a Pokorni Zoltán vezette fideszes utóvédek fölött. Keresztényi értékek, visszafogott ecsetkezelés.

3. Matolcsy György megvív az IMF-fel. 420X420-as gázolaj. A nemzetközi bankvilágot és a karvalytőkét sárkány jelképezze, amelyet a hős magyar miniszter egyetlen döféssel terít le – mindannyiunk örömére.

4. Orbán Viktor, a demokrata. Tetszés szerinti méret és anyag. A lényeg: a kép emelje ki a miniszterelnök kormányfői erényeit, és mégse szerepeljen rajta búzamező. A feladat nehézsége, hogy az alkotást végül minden közintézményben el kell helyezni, közvetlenül az ajtó fölött.

Kérjük, szavazataikkal segítsék a kortárs művészek munkáját! Szavazni a címlapon, a jobb oldali hasábban lehet. >>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik