Belföld

Schiffer szerint Orbán nagyot fog bukni

Pártlapot índított az LMP Budapesten, melynek első számában Schiffer forró őszt jósol.

Budapesti Lámpás címmel negyedévente megjelenő kiadványt adott ki az LMP. A nyolcoldalas lap fele kerületenként változik, két oldal a fővárosi frakció munkájáról szól, további kettő pedig a parlamenti munkáról. Az egykor a neten szervezett és fölfuttatott párt azzal indokolja a nyomtatott pártlap kiadását, hogy szerintük a helyi sajtó a politikai riválisaik kezében van és nem ír róluk.

Az ingyenes lap negyedévente, 400 ezer példányban jelenik meg Budapesten. Lapszámonként 4-5 millió forintba kerül, a kiadás költségét több területi szervezet és tagtársak adományaiból finanszírozzák.

Az első lapszámban Schiffer Andrással közölt interjút a lap, melyben a frakcióvezető azzal vádolja a Fideszt, hogy utcai harcos módjára politizál és mivel a saját választóikat is átveri, saját maga ellen hívja ki a sorsot. Szerinte “Orbán Viktor nagyot fog bukni 2014-ben”.

Karácsony Gergely, aki a II. kerületi időközi választáson indul a párt jelöltjeként, a lapban próbálja magyarázni a nagy vihart kavart korábbi javaslatát, amely arról szólt, hogy egy az MSZP-től, az LMP-n át a Jobbikig terjedő választási koalíciót kell összehozni a Fidesz ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik