Belföld

Nem akar, de hitelt kell kérjen az esztergomi polgármester

A képviselők 200-300 milliót remélnek a Belügyminisztériumtól, Tétényi Éva szerint ez nem törvényes, de megteszi, amire a testület kötelezte.

Esztergom képviselő-testülete mai ülésén arra utasította és kötelezte Tétényi Éva független polgármestert, hogy forduljon kamattámogatott hitelért a Belügyminisztériumhoz. A testület többségét adó Fidesz-KDNP-frakció vezetője az ülésen közölte, hogy a kamattámogatott hitelből 200-300 millió forinthoz juthat a város, a hitelt azonban a polgármesternek kell igényelnie. A polgármester azt mondta, a jogszabályok szerint az önkormányzat nem kaphat ilyen hitelt, azonban teljesíti a képviselők kérését.

A város anyagi helyzetét ismertetve Tétényi Éva elmondta: a bérekre lekötött összegeken túl az önkormányzat csütörtöki pénzügyi egyenlege 20 millió forint. Az adósságrendezési eljárást gátolja, hogy a K and H Bank nem engedi adósságrendezésre fordítani a városnak a bankban lévő kötvényeit, az önkormányzatnak pedig nincs pénze. A polgármester módosító indítványban kezdeményezte, hogy az önkormányzat kérje az adósságrendezési eljárás azonnali felfüggesztését a bíróságtól és indítson új eljárást. A Fidesz-KDNP-frakció mindkét indítványt leszavazta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik