Belföld

Office 365: mindig, minden körülmények között[x]

Nincs nálam a szerződés és nem vagyok az irodában. Át tudja küldeni? Ha gép előtt leszek, akkor megnézem, hogy jó-e az időpont. – hangzik el nap mint nap. Mostantól ennek vége.

Az Office 365 szolgáltatásnak köszönhetően minden vállalati adatunk, dokumentumunk, levelezésünk, naptárunk egy olyan biztonságos távoli szerveren keresztül üzemel, melyhez akár az irodából, akár az otthoni gépünkről fel tudunk csatlakozni anélkül, hogy ehhez bármilyen szaktudás vagy informatikai segítség kellene. Egy böngészőn keresztül a www.office365.hu oldalon keresztül bejelentkezve máris „bent” találjuk magunkat a cégnél anélkül, hogy fizikailag ott lennénk.

Bármilyen számítógépről

A weboldalon keresztül bejelentkezve egy hagyományos levelezőprogram kinézete fogad minket: itt valamennyi már megszokott email funkciót elérjük, központi céges címlistákra küldhetünk leveleket, illetve céges naptárunkhoz is itt férünk hozzá. Egy-egy új értekezet összehívásakor jogosultsági beállításainknak megfelelően láthatjuk munkatársaink elfoglaltsági táblázatát annak érdekében, hogy olyan időpontra szervezzük megbeszéléseinket, mely mindenki számára megfelelő.

Vagy mobilról

A szolgáltatások között szereplő csoportwebhelyet a levelezéshez hasonlóan mind számítógépről, mind pedig mobil eszközökről – telefonról, vagy táblagépről – tudjuk használni. A csoportwebhely ugyanis nem más, mint egy nagy közös intranet szerver, mely időtől, helytől és eszköztől függetlenül bárhonnan elérhető a világból, ezáltal biztosítva valamennyi céges dokumentumunk 24 órás rendelkezésre állását, illetve egyéni, vagy közös szerkesztésének lehetőségét.
Vannak azonban olyan Office365 szolgáltatások, melyeket praktikusan érdemes számítógépről használni: a már jól ismert Office alkalmazások integrálódnak az online szolgáltatással és úgy érhetjük el a fájljainkat, mintha a szomszéd szobában lennének. Ennek megfelelően érdemes a szolgáltatás megkezdésekor számítógépünkről feltölteni meglévő dokumentumainkat, illetve névjegyeinket annak érdekében, hogy azok egyrészt ne terheljék a helyi számítógép háttértárát, másrészről pedig ezzel biztosítsuk azok későbbi távoli elérését, bárhol is legyünk a világban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik