Belföld

Játszva megspórolható a baleseti adó?[x]

Komoly adóteher fenyegeti ismét az autósokat: a kormány tervei szerint baleseti adó fogja terhelni a kötelező biztosítási díjakat.

Ha parlament novemberben elfogadja az új adót, azzal minden autósnak automatikusan egy 30 százalékos extra költség kerül a 2012 január 1-je után fizetendő kötelező biztosítási díjára. Megspórolható-e valahogyan ez az újabb sarc?

A november 1-jétől induló idei kötelező kampányban az autósok ismét megversenyeztethetik a biztosítók díjait. A kotelezo.hu internetes szakportál számítása szerint, a tavalyi kampányhoz hasonlóan idén is, a gépjármű tulajdonosok nagy többségének lehetősége lesz meglévő kötelezőjénél olcsóbb ajánlatot találni. Ez sokat segíthet a 30%-os adóteher könnyítésében. Azoknak az autósoknak pedig, akik az elmúlt 2-3 évben nem váltottak biztosítót, nagy esélyük van rá, hogy egy kedvező biztosítóváltással akár a jelenlegi díjuk 30 százalékánál nagyobb összeget is megspóroljanak, vagyis teljesen kiküszöböljék az adó miatt várható többletkiadást.

Mindennek feltétele, hogy megismerjük a biztosítók új ajánlatait. Ennek igen fárasztó módja, ha az újságárusnál megszerezzük és átbogarásszuk a biztosítók összesen százegynéhány oldalas díjtájékoztatóját. Ennél jóval egyszerűbb, ha keresünk egy olyan internetes oldalt, amely az összes biztosító ajánlatát összegyűjtötte, és ahol saját és járművünk adatainak begépelésével két-három perc alatt megismerhetjük az autónkra szabott díjajánlatokat.

Még jobb, ha ezt egy olyan oldalon tesszük, ahol a díjszámítással együtt egy nyereményjátékban is részt vehetünk A kotelezo.hu egy Álomkarácsony megnyerését ajánlja a kötelező biztosítási díjat kalkulálóknak. Kilenc értékes tárgynyereményből (például LED TV, Full HD Kamera, okostelefon, tablet PC, stb.) négyet nyerhet meg a szerencsés felhasználó. Ráadásul, az oldal ajánlásával, egy külön sorsoláson akár 1 millió forint készpénz is ütheti a markát.

De még csak arra sincs szükség, hogy a szerencse feltétlenül mellénk álljon, mert ha az új biztosítást a kotelezo.hu oldalán kötjük meg, most kedvezményes wellnesskupont is kapunk az új szerződés mellé.

Baleseti adó ide, baleseti adó oda, úgy tűnik, az idei kötelező kampánynak is lesz jó pár nyertese!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik