Belföld

Buldózerrel a parlamentbe

Az LMP-s Vágó Gábor szerint csak így lehet lerombolni „a fideszes kétharmad közönyös falát”.

Egy sárga buldózer kanalában vitte a parlament elé költségvetési módosító javaslatait az LMP. A téren sétáló turisták közé lépésben begördülő jármű az utolsó métereken már nemcsak a zöld, „Munkát, levegőt!” feliratú dobozt, hanem az oldalára felkapaszkodó Scheiring Gábor és Vágó Gábor képviselőket is szállította.

A képviselők szerint csak így lehet lerombolni „a fideszes kétharmad közönyös falát”, ezért elképzeléseiket egy „buldózer erejével” képviselik majd a költségvetési vitában. Scheiring Gábor hangsúlyozta, hogy módosító javaslataikkal vissza akarják adni azt a pénzt, „amit a Fidesz elvett az egykulcsos adóval”. Eközben forrásokat juttatnának a kórházaknak és iskoláknak, miközben megemelnék a tanárok, illetve az egészségügyi dolgozók fizetését is.

Emellett létrehoznának egy közösségi, gazdaságfejlesztő és zöldberuházási alapot, továbbá négy százalékkal csökkentenék a járulékokat. Véleménye szerint ezzel a lépéssel már jövőre százezer „válságálló” munkahelyet tudnának létrehozni. A bajbajutott hitelesek érdekében felállítanának egy nemzeti ingatlanalapot, bevezetnék a védett számlák és a kamatplafon intézményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik