Belföld

Bocsánatot kért Wittner Máriától a gyalázkodó ügyvéd

Dániel Péter Facebook-bejegyzésében"primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prostinak" nevezte a fideszes politikust.

Bocsánatot kért a Wittner Máriáról mondott véleménye miatt Dániel Péter; erről az ügyvéd írt szerdán Facebook-bejegyzésében. A Klubrádióban “bocsánatot kértem a Wittner Máriáról mondott, durva véleményem miatt és tisztáztuk, hogy már semmi közöm Gyurcsány Ferenchez és a Demokratikus Koalícióhoz” – írta az ügyvéd.

“Az Orbán-kormányt kritizáló akcióiról ismert ügyvéd a Klubrádióban azt mondta, belátta, hogy küzdelmében túllépett egy határt és túlságosan durván fogalmazott egy közszereplővel kapcsolatban” – írták a klubradio.hu oldalon.

Dániel Péter a Facebookon korábban azt írta az 1956-os forradalom után halálra ítélt, 1970-ben szabadult fideszes képviselőről, hogy “primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti.”

Wittner Mária fideszes képviselő, egykori ’56-os halálraítélt október 27-én a HírTV-ben közölte: személyiségi jogi pert indít és az ügyvédi kamara etikai bizottságához fordul a Facebookon közzétett gyalázkodó írás miatt. A politikus saját bevallása szerint nem “feljelentgető típus”, de Dániel Péter túllépett egy határt, amit már nem lehet szó nélkül hagyni.

Dániel Péter akkor vált ismertté, amikor tavaly nyáron kaszinótojást nyomott szét a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat egyik kifüggesztett példányán. Két hónappal ezelőtt paradicsomszósszal kente össze a III. kerületi önkormányzat által kihelyezett alkotmányt.

Molnár Csaba – akit az MSZP-frakcióból távozó tíz képviselő a Demokrata Párt frakcióvezetőjévé választott – november 2-án azt mondta: Dániel Péter, bár a megalakulásakor szimpatizánsként ott volt, nem tagja a frissen létrejött a pártnak. “Múlt heti nyilatkozata alapján úgy gondoljuk, az lenne a jó, ha a jövőben sem lenne az, azt tartanánk helyesnek, ha nem kérné felvételét az új pártba. Mert ha kérné, akkor el kellene utasítanunk” – jelentette ki akkor Molnár Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik