Belföld

Simor nevetségessé tette Szijjártót

Szijjártó azt állította, hogy Simor nem küldte el az off-shore cégének eladásáról szóló dokumentumokat. Simor válasza: elküldtem, de senki sem nézte meg.

Simor András a korábban tulajdonában álló ciprusi céggel kapcsolatban minden kötelezettségének eleget tett – közölte a Magyar Nemzeti Bank sajtóosztálya hétfőn.

Az MNB arra reagálva közölte ezt, hogy Szijjártó Péter, a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke néhány órával korábban azt mondta: nem érkeztek az MNB elnökétől a parlament költségvetési bizottságához a dokumentumok arról, hogy Simor András valóban eladta off-shore cégét, és valóban hazahozta a vagyonát.

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága október 18-án határozott arról, hogy Simor Andrásnak október 30-ig meg kell küldenie a bizottság számára mindazokat az okiratokat, amelyek igazolják, hogy eladta ciprusi cégét, az abban lévő vagyont hazahozta, és az erre vonatkozó adókötelezettséget teljesítette.

Szijjártó Péter a bizottság elnökére hivatkozva állította, hogy nem érkeztek ilyen dokumentumok a testülethez, s ezt egyenesen botránynak nevezte.

Az MNB viszont jelezte, hogy Simor András a dokumenttumokat  “október 19-től hozzáférhetővé tette a bizottság tagjai számára, ám mind ez ideig egyetlen képviselő sem tekintette meg azokat”. Ezenkívül a jegybank elnöke a dokumentumokat még a múlt héten megküldte Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik