Belföld

Erre költöttek el milliókat Schmitt Pálék

A köztársasági elnök többek közt 2,5 millióért kapott új zongorát és 9,5 millióért padlószőnyeget.

Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál tavaly augusztusi hivatalba lépése óta körülbelül 298 millió forintot költött a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) – tudta meg a mainap.hu. A lap úgy tudja, hogy a legnagyobb kiadás 2010 utolsó negyedévében volt: ekkor ingatlanra, gépekre 195 milliót, a bútorokra pedig 13 milliót költött a KEH.

Az idei évet már szerényebben kezdték, január-február-március időszakban 24 millió forintot költöttek, a második félévben azonban már a gépjárműparkot is felújította Schmitt Pál hivatala, mainap.hu értesülései szerint összesen 52 millióból vettek 9 darab autót.

A lap kérdésére, miszerint az előző kimutatásokhoz képest miért ilyen kiugróan magasak a 2010. IV. negyedévi számok, a hivatal azt mondta: a volt köztársasági elnök, Sólyom László részére lakás vásárlására 195 millió forintot fordítottak és a “ciklusváltáshoz kapcsolódóan számítógépek, monitorok, nyomtatókat” is vásároltak, mely “lehetővé tette az elhasználódott számítógépek cseréjét”.

Schmitt Pál költözése a Sándor-palotába is elég “húzós” volt. A köztársasági elnök kapott új zongorát 2,5 millióért, 141 ezerért metszeteket, 140 ezerért antik bútorokat. Idén év elején 9,5 millió forintért vásároltak padlószőnyeget, 61 ezer forintért függönyt, közel 6 milliót költöttek biztonságtechnikai központra, bútorokat pedig 4,66 millió forintért vásároltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik