Belföld

Wittner beperli Gyurcsány rajongóját

A fideszes képviselő azt mondja: nem "feljelentgető típus", de Dániel Péter túl ment minden határon.

Személyiségi jogi pert indít és az ügyvédi kamara etikai bizottságához fordul Wittner Mária fideszes képviselő, egykori ’56-os halálraítélt Dániel Péter ügyvéd Facebookon közzétett gyalázkodó írása miatt.

Wittner Mária a HírTV-nek nyilatkozva elmondta: annak ellenére fordul a bírósághoz és az ügyvédi kamarához, hogy nem “feljelentgető típus”, sőt iszonyodik a feljelentésektől.

Dániel Péter azonban túllépett egy határt, amit már nem lehet szó nélkül hagyni – mondta. A politikus hozzátette: ezt várják el tőle az ’56-osok és a társadalom tisztességes része.

Dániel Péter a Facebookon azt írta Wittner Máriáról, hogy a képviselő “primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”.

A HírTV megszólaltatta Dániel Pétert is, aki nem kért elnézést Wittner Máriától. Azt mondta, hogy nem szereti a szélsőjobbos beállítottságú figurákat, és Wittner Máriát olyannak tartja “aki a gárda körül sertepertél, aki gyűlöletnyilatkozatokat ad le”.

DK: Wittner szélsőséges, de joga van az emeri méltósághoz

A Demokratikus Koalíció szerint Wittner Máriának is joga van az emberi méltósághoz, még akkor is, ha az elmúlt években gyakran szélsőséges nézeteket hangoztatva sértette meg mások emberi méltóságát.

A koalíció ezt azután közölte, hogy a Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt is minősítik Dániel Péter ügyvéd facebookos bejegyzései, mivel nem határolódott el “emberétől”.

A koalíció közleményében azt írta, hogy politikája a mérsékelt, józan, nyugodt hang, amely 1956 szellemiségén nyugszik, egyik alapvető elve pedig az emberi méltóság feltétlen tisztelete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik