Belföld

Windows és PC felügyelet cégeknek havi 3.300 Ft-ért

Gépenként havi 11 €-ért (kb. 3300 Ft-ért) Windowst és víruskeresőt kapunk a Windows Intune szolgáltatással, ezen felül pedig egy életre kipipálhatjuk a rendszergazdai teendőket.

Az Intune szolgáltatás alapvetően azon cégeknek lett kitalálva, melyek vezetői elég informatikai tudással rendelkeznek ahhoz, hogy egy egyszerű központi felületen keresztül úgy tartsák karban a céges számítógép flottát, hogy ahhoz nem kell felállni a székből. Emellett a szolgáltatás óriási segítséget jelenthet a rendszergazdáknak is: a hardveres és szoftveres rendszerfelügyelet gyakorlatilag egy monitoron keresztül történik és ezáltal egyszerre több ügyfelüket is kiszolgálhatják.

Jár hozzá Windows

A szolgáltatás további előnye, hogy amíg gépenként 3.300 Ft-ért biztonságban tudhatjuk a vállalati infrastruktúrát, addig az egyes gépeken futó Windows példányok is standardizálhatók, illetve frissíthetők a legújabb Windows verziókra, jelenleg Windows 7-re, majd később Windows 8-ra is. Ez utóbb azt jelenti, hogy egy XP, vagy Vista gépparkkal rendelkező cégnek az Intune szolgáltatás előfizetésekor automatikusan jár minden kliens gépre a legfrissebb Windows verzió, melynek köszönhetően egyrészt modernizálhatjuk, másrészt az újabb szoftverek előnyeinek köszönhetően biztonságosabbá tudhatjuk cégünk számítógépes környezetét.

Office 1.500-ért

Amennyiben a céges szoftver állományt tovább bővítenénk, akkor kézenfekvő az Intune szolgáltatással együtt az Office365 csomag megrendelése is, mely gépenként 1.500 Ft-ért kínál teljes értékű vállalati emailt, naptárat, fájszervert, weboldalt és kommunikációs platformokat a cég számára. Ezzel a hardver (laptop és mobiltelefon) beszerzésen kívül gyakorlatilag havi 4.700 Ft-ból kijön egy alkalmazottunk teljes informatikai ellátása, melyhez már csak a mobiltelefon forgalmi költségeit kell hozzáadnunk. Mindent összevetve egy átlagos üzleti mobiltarifát és 10.000 Ft-os havi mobiltelefon forgalmat feltételezve fejenként havi 15.000 Ft-os költségből gyakorlatilag minden olyan ma létező informatikai és kommunikációs eszközzel felszerelhetjük cégünket annak érdekében, hogy zökkenőmentesen, idő-, hely- és rendszergazdától függetlenül állítsuk az informatikát, mint eszközt cégünk tevékenységeinek szolgálatába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik