Belföld

Rezidensek: letétben már csaknem kétezer felmondólevél

Az egészségügyi államtitkár szerint a kivándorlás gerjesztése, a rendszer zsarolása nem vezet eredményre.


Fotó: MTI / Varga György

Már 1903 orvosjelölt mondta azt, hogy távozik, ha az év végéig sem születnek érdemi intézkedések a bérek rendezésére – közölte a Magyar Rezidens Szövetség elnöke egy szakmai fórumon. Papp Magor azt kérte az eseményen részt vevő szakállamtitkártól, tolmácsolja a miniszterelnöknek, hogy a problémák azonnali beavatkozást igényelnek, nem várhatnak a gazdasági cselekvőképesség 2-3 év múlva remélt javulásáig, hiszen az „egészségügy nem összedöntés előtt állt, az összedőlt”.

Szócska Miklós hangsúlyozta, jelenleg az ország túlélése a tét, azon kell dolgozni, hogy ne jussunk a görögök sorsára. Megjegyezte, hogy a népegészségügyi termékadóból az idén mintegy hárommilliárd forintot az egészségügyi dolgozók pótlékaira forgatnak vissza, a jövő évre tervezett bevételből pedig 15 milliárdot szintén a bérek rendezésére fordítanának.

Az államtitkár úgy látja, hogy a kivándorlás gerjesztése, a rendszer zsarolása nem vezet eredményre. Távozása előtt pedig úgy fogalmazott: “Vettem az üzeneteteket. Ti is vegyétek az enyémet: maradjatok itthon, dolgozom értetek!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik