Belföld

Temetés furcsa tüntetéssel

A Magyar Szociális Fórum a magyar társadalmi állapotok tragikus jelképének minősítette az asszony halálát. A mai temetésen a Hír24 tudósítója számos történetet halott arról, hogy az asszony miért vetett véget életének.

Kapcsolódó cikkek


További fotókért kattintson a képre
Fotó: Neményi Márton

Még Thürmer Gyula is elment a temetésére annak az asszonynak, aki október 6-án ugrott ki óbudai lakásának ablakán.Úgy tűnt, hogy mindenki azt hiszi, ismeri az 51 éves nő történetét, de ezek a történetek nem nagyon hasonlítottak egymásra. A különböző fél információkban közös, hogy a lakás, ahonnan az asszony kivetette magát, már rég nem az ő tulajdonában volt. Még 2009-ben veszítette el, miután nem tudta törleszteni szabad felhasználású devizahitelét. A hitel állítólag arra kellett, hogy egy korábban felhalmozódott 4,8 milliós tartozását kifizesse a metrókocsivezető nő. Miután a lakását elárverezték a feje fölül, albérlőként maradt annak lakója. De a hírek szerint ezt sem tudta fizetni, és nagyjából 2,5 millió forintot halmozott fel tartozásként. Ezért érkezett végrehajtó október 6-án a lakáshoz. Sokak szerint ez vezetett oda, hogy kiugrott az óbudai Amfiteátrum utcában lévő lakás kilencedik emeletéről.

Belép az Magyar Szociális Fórum (MSZF)

A szervezet honlapján lévő történet szerint az áldozat lánya megmutatta édesanyja utolsó sms üzenetét, amelyet tíz óra előtt öt perccel küldött el neki, amikor a végrehajtók megjelentek. „Nagyon szeretlek, de már nem bírom ezt az igazságtalanságot. Bocsáss meg nekem!” – írta, majd kivetette magát a kilencedik emeletről. A lányt nem a rendőrség értesítette, az sms-re rohant haza, az épület előtt látta meg édesanyja holttestét, de a történtekről egy héttel a tragédia után sem kapott rendőrségi jegyzőkönyvet.

Bonyolítja a történetet, hogy az MFSZ honlapján lévő történet szerint a lakás földhivatali tulajdoni lapja 134.618 forint tartozást mutat. Igaz arra senki sem tudott nekünk válaszolni, hogy ha nem is a hölgy tulajdonában volt már az ingatlan, akkor miért is fontos ez a szám annyira, hogy mindenki arról beszél: 140 ezer forint tartozás miatt ugrott ki a hölgy az ablakon.


További fotókért kattintson a képre
Fotó: Neményi Márton

A szervezés.

 

Azt sem értettük pontosan, hogy ha a Magyar Szociális Fórum helyszínen lévő vezetői szerint a család örült annak, hogy ilyen sokan demonstrálnak a temetésen, akkor hogyan lehet, hogy az egyik családtag e-mail-ben arra kérte a temető vezetését, hogy ne engedjenek be senkit rajtuk kívül a ravatalozóba. Mindenesetre a Magyar Szociális Fórum és sok civil mégis demonstrált. Még a Munkáspárt örökösnek tűnő elnöke is végigállta a majd egy órás temetést. A tüntetők egy nagy fehér lapra nyomtatták az áldozat képét és így álltak sorfalat a ravatalozó előtt.

A temetés végén miközben a család végső búcsút vett az áldozattól a szervezet tagjai egy molinót raktak a parcella sarkára, így tiltakozva azok ellen a bűnösök ellen akik szerintük halálba kergették a nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik