Belföld

Hagyó mindent tagad

Ezúttal magánokirat-hamisítással vádolják a volt szocialista főpolgármester-helyettest és két társát.

A vád szerint a tavaly nyár óta súlyos korrupciós bűncselekmények gyanújával előzetes letartóztatásban lévő volt szocialista politikus és élettársa egy ügyvéd segítségével készített meghatalmazást, mely szerint a hölgy Hagyó Miklóst képviselheti egy polgári perben.

Ám a nőnek nem is volt jogi végzettsége és az ügyészség szerint csak azért készítették a meghatalmazást, hogy a hozzátartozókra vonatkozó szabályoknál jóval enyhébb korlátozással, illetve ellenőrzés nélkül érintkezhessen a fogvatartott Hagyó és az őt látogató élettársa.Az ügyészség mindezek miatt magánokirat-hamisítással vádolja Hagyó Miklóst, élettársát és ügyvédjét, aki a meghatalmazást aláírta és pecsétjével ellenjegyezte.

A szerdai tárgyaláson, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Hagyó és élettársa nem tett vallomást, ám az ismertetett nyomozati vallomásukban tagadták, hogy bűncselekményt követtek el, és ezt hangoztatta a megvádolt ügyvéd is a bíróság előtt. A tárgyaláson tanúként meghallgatott büntetés-végrehajtási ügyintéző, Hagyó egykori nevelőtisztje elmondta, hogy a nyilvántartási rendszerükben nem tudnak különbséget tenni a jogi képviselő és a törvényes képviselő között. Az utóbbihoz pedig természetesen nem kell jogi végzettség.

A bíróság döntött arról, hogy a büntetés-végrehajtás nyilvántartási rendszerére vonatkozó dokumentumokat kér be, és tanúként megidézi az illetékes bv-parancsnokot, így a januári tárgyaláson bizonyítással folytatódik az ügy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik