Belföld

Utcai koporsóval fenyegetik a polgármestert

Az iskolába menő gyermekek útjába rakták a balatonfenyvesi polgármesternek szánt koporsót.

A balatoni településen ismeretlen emberek olyan plakátokat ragasztottak fel a település forgalmas helyein a falakra, vitrinekre, amelyek tetején fekete kereszt látható, és egy “Búcsúzunk” felirat alatt ez áll: “Balatonfenyves Lombárizmus, 1991-2011, demokratikus diktatúra, élt 20 évet”.

A helyi turisztikai iroda elé, az iskolába igyekvő gyerekek és szülők útvonalára egy koporsót raktak. Ezen a polgármester neve szerepelt, a ládán három vörös szegfű volt, előtte pedig mécses.

A megyei rendőrség sajtóreferense elmondta: “a házi készítésű, koporsónak kinéző ládát és a plakátokat keddre virradóra helyezték ki ismeretlen személyek. A plakátok szövege alkalmasa arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen, ezért a rendőrség vizsgálja a történteket – tette hozzá.A nyomkereső kutyákkal kivonuló rendőrség egy időre lezárta az érintett utcaszakaszt.

A megfenyegett polgármester, Lombár Gábor azt mondta: nem először éri ízléstelen támadás egy kisebb, általa jól ismert személyekből álló csoporttól, amely vélt vagy valós sérelmeikért kíván így bosszút állni rajta. A plakátokon szerepel egy idézet, amely a polgármester-választáson alulmaradt egyik jelölt plakátjain és egy helyi honlapot hirdető reklámanyagon is megtalálható. “A mostani akció azért különösen ízléstelen, mert úgy érzem, már a bőrömre megy” – fogalmazott a kórházból napokban kiengedett, a közelmúltban komoly műtéten átesett polgármester.

A valasztas.hu portál adatai szerint Lombár Gábor 2010-ben a szavazatok 56 százalékát megszerezve győzött egyetlen ellenfele, Gyanó Józsefné ellen. 2006-ban 58 százalékkal, a két korábbi választást pedig több mint 70 százalék fölötti szavazati aránnyal nyerte Lombár Gábor, mindegyik alkalommal független jelöltként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik