Belföld

Gyurcsány hagyná a francba a vitát

A volt kormányfő nem zárta ki, hogy Bajnai Gordon lesz a demokratikus ellenzék kormányfőjelöltje 2014-ben.

Gyurcsány Ferenc szerint akkor működött jól az MSZP, amikor a pártban mindig is létező két hagyomány követői, a klasszikus baloldali és a polgáribb oldal szót értett egymással. A volt kormányfő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában figyelmeztetett arra, hogy „felelőtlen ellenzékből felelőtlen kormány lesz”. A politikus ezzel utalt nemcsak a mostani kormányzásra, hanem az MSZP-re is, amelynek szerinte nem áll jól a Fidesz-módi, a „luxuslimuzinozás”.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, olyan pártot szeretne, amely nem hadakozik a valósággal, nem ígérget a választóknak felelőtlenül valami nagyon primitív dolgot. Szerinte Őszöd éppen arról szólt, hogy nem lehet becsapni a választókat, nem lehet velük elhitetni, hogy jönni fog valaki, – Orbán, a Milla, a 4k!, Schiffer, Mesterházy vagy éppen ő – és az emberek helyett meg tudja változtatni az országot. Gyurcsány szerint neki nem az MSZP-vel van a baja, mert az egész parlamentben nincs olyan párt, amely ezt így kimondaná. Gyurcsány Ferenc szerint arra van szükség, hogy a választók merjenek mások lenni, ne panaszkodjanak, hanem higgyenek saját magukban.

Gyurcsány hagyná „a francba a primitív vitát, amit a parlamentben csinálnak. Az szerinte nem a lényegről szól és senkit nem érdekel. Főszerepre sem vágyik, ő az új párt „egyik pasijaként” akar csak tenni a szabad világ ügyéért. Azt tartaná fontosnak, hogy a 2014-es választáson minden választókerületben lenne egy, a demokratikus ellenzékhez köthető jelölt. Ezért az MSZP-vel, az LMP-vel vagy bármilyen, demokratikus párttal kész együttműködni. „2014-ben nem leszek miniszterelnök-jelölt” – közölte Gyurcsány Ferenc, aki azt ugyanakkor nem zárta ki, hogy a demokratikus ellenzék listavezetője Bajnai Gordon lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik