Belföld

A szülőket hívja harcba a Pedagógusok Szakszervezete

Lakossági fórumokon vitatnák meg az érdekvédők a köznevelési törvény koncepcióját.

A Pedagógusok Szakszervezete levelet küld az ország összes polgármesterének, és arra kéri őket, kezdeményezzenek lakossági fórumot a köznevelési törvény megvitatására.

Az érdekvédők elnöke elmondta: az összegyűjtött véleményeket eljuttatják a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek és az Országgyűlés elnökének. Azokból kiderülhet, „elsöprő támogatottsága van-e” a koncepciónak. Galló Istvánné keddi tájékoztatóján kijelentette: nagy vita várható a jogszabállyal kapcsolatban a Parlamentben, mert még a Fidesz frakciója is jelzett számos módosító indítványt.

Ezért nem késő, ha a szülők és a polgármesterek november végéig véleményt nyilvánítanak. A PSZ elnöke kiemelte: nem értenek egyet azzal, hogy az állam átveszi az önkormányzatoktól intézményfenntartást, s így a lakosoknak nem lesz beleszólásuk abba, mi történik az iskolákban.

Szerinte az átadás-átvétellel nemcsak az intézményvezetők megbízatását vonják meg, hanem a közalkalmazotti jogviszonyukat is megszüntetik. Feltehetően az állami fenntartású települési közoktatási intézmények vezetőire is ez a sors vár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik