Belföld

Vona újraszavaztatná az uniós csatlakozást

A Jobbik szerint az Európai Unió jelenlegi formájában fenntarthatatlan, ezért a legvalószínűbb, hogy fel fog bomlani.

A Jobbik pártelnöke szerint ezért egy szakértői bizottságnak fel kellene mérnie Magyarország EU-n kívüli esélyeit és újra népszavazást kellene tartani a témában. Vona Gábor hétfői sajtótájékoztatóján leszögezte: objektív társadalmi vitára van szükség a kérdésben, majd ennek zárásként kell újra referendumot tartani.

A Jobbik elnöke r erről már az Országgyűlés hétfői ülésén a miniszterelnök napirend előtti felszólalására válaszolva is beszélt. Orbán Viktor akkor viszonválaszában azt mondta, a kormány elkötelezett az ország európai uniós tagsága iránt, és hangsúlyozta: Magyarország uniós tagságáról népszavazás döntött. Az a tónus, ahogyan erről a Jobbik felszólalója beszélt, sérti az azon résztvevőket – tette hozzá.

Vona Gábor szerint ugyanakkor a 2003-as népszavazás alkalmával egy “gyomorforgató és aljas kampány keretében betoloncolták az országot az Európai Unióba”. A Jobbik szerint ha a kormány legitimitást akar, ha van benne elég bátorság és ha valóban demokrata, akkor megteremti a lehetőségét a második népszavazásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik