Belföld

Még egy baloldali párt

Párttá alakul a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom.

“A 4K! úgy látja, hogy a jelenlegi politikai helyzetben, ahol az Orbán-rendszer munkavállaló- és szegényellenes politikájára a korábbi baloldal szétesése miatt nem érkezik hatásos válasz, az év elején elindult tiltakozó civil mozgalmak logikus továbblépése egy új baloldali párt megszervezése kell legyen” – írja közleményében a formáció.

Grandiózus vízióval bírnak a vezetők: “Az új baloldali párt egy Magyarországon példátlan részvételi folyamattal fog megszületni, ahol a csatlakozók határozzák meg egy féléves konzultációs folyamat során az új párt programját és alapszabályát. A 4K! kezdeményezi és koordinálja az alakulási folyamatot. Az új baloldali párt az alakuló kongresszusát 2012 májusában fogja tartani.”

A szerda délelőttre ígért bemutatkozáson fellép Istvánffy András, a 4K! koordinátora, az október 23-ai Nem tetszik a rendszer tüntetés szónoka, valamint a 4K! szóvivői, Nagy András és Vekerdy Panni.


Istvánffy András a Szabad sajtó útján október 23-án
Fotó: Kummer János

A magát szabad, közösségi és patrióta Y generációs mozgalomnak definiáló 4K! 2007 óta több tucat közösségi akciót és flash mobot szervezett a városi közterek visszafoglalására, valamint elindítója volt a 2010-es téli BKV-sztrájk idején az első nagy magyar Facebook-mozgalomnak, a BKV-pótlónak. A 4K! az illegitim alkotmányozás miatt kapcsolódott be az ellenzéki tüntetésekbe és fordult határozottan politikai irányba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik