Belföld

437 millióból fejlesztik a fejéri buszokat

Elektronikus jegykiadó, a buszok elején digitális úti cél kijelző, a járműveken információs és hangosító berendezések lesznek.

Uniós támogatással fejlesztik a helyközi buszközlekedést Fejér megyében. A helyi közlekedési cég, az Alba Volán 437 milliós projektet valósít meg. 240 jegykiadó pénztárgépet, 210 fedélzeti számítógépet szereznek be, és minden buszt GPS-szel szerelnek fel – adta hírül hétfőn Székesfehérvár önkormányzata, honlapján.

Az elektronikus pénztárgépeket a buszokon a sofőrök kezelik majd. A pénztárgépek alkalmasak lesznek az elektronikus bérletek a fogadására is. A többségében még a buszok elejére táblákon kitett helységneveket elektronikus, ledes kijelző váltja fel. Ha más vonalon közlekedik a busz, akkor a feliratot a vezető könnyen megváltoztatja. A járatokon lévő helymeghatározó GPS-ek jelzik majd a forgalomirányító központnak, merre jár a busz, így a pályaudvaron tájékoztatni tudják a késésről az utasokat. Székesfehérváron néhány megállóban látható is lesz, hogy mennyit késik a járat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik