Belföld

24 embert menekítettek ki egy házból Szentgotthárdon

Szinte teljes terjedelmében leégett egy szentgotthárdi nyolclakásos társasház tetőszerkezete pénteken a késő esti órákban.

A házból nyolc családot, összesen 24 embert kellett kimenekíteni, a tűzben senki nem sérült meg – közölte Szabolcsi Zsolt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az őrnagy tájékoztatása szerint a település polgármestere már a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdte a lakók kitelepítését és az időjárási viszonyokra tekintettel gondoskodott elhelyezésükről is. Tizenhatan rokonoknál, nyolcan pedig egy panzióban töltötték az éjszakát.

A tűzeset a Rába-parti város Ady utcájában történt, a lángokat több órás megfeszített munkával a körmendi, szombathelyi és a zalaegerszegi tűzoltók oltották, utóbbiak egy magasból mentő egységgel vonultak a helyszínre.
A tűzben az emeleti négy lakás teljesen kiégett, az alsó négyben 60-70 százalékos pusztítást végzett a tűz. A lángokat végül szombaton hajnalra sikerült eloltani.

A helyszínt a rendőrök átadták őrzésre a rendőrségnek, ugyanis azt statikai vizsgálatnak kell majd megállapítania, hogy az épület tartóelemei mennyire sérültek a tűzben. A tűzvizsgálat még tart, ezért a tűz okáról egyelőre nem lehet biztosat mondani – fűzte hozzá Szabolcsi Zsolt őrnagy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik