Belföld

Bomba volt a miskolci panelházban?

Visszatérhettek az otthonukba azok a miskolciak, akiket pénteken kora délelőtt költöztettek ki egy tízemeletes panelházból az avasi lakótelepen, mindeddig ismeretlen okból. Még most sem tudjuk, bomba volt-e az épületben.

Visszatérhettek az otthonukba azok a miskolciak, akiket pénteken kora délelőtt költöztettek ki egy tízemeletes panelházból az avasi lakótelepen – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Továbbra sem tudni, pontosan miért volt szükség a kiköltöztetésre, a hatóságok az ügyben egyelőre nem nyilatkoztak. A rendőrség a Hír24 többszöri megkeresésére sem reagált eddig.

A Hír24 legelső értesülései szerint a miskolci panelházban bombát találtak. Arról, hogy hány darab és milyen típusú robbanószerkezet került elő, azóta sincs információ. Úgy tudni, a helyszínen vannak a helyi rendőrség és a Terrorelhárító Központ emberei is. A megyei katasztrófavédelem szóvivője egyelőre csak annyit közölt, a rendőrök kértek tűzoltókat a helyszín biztosításához.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a helyszínen újságíróknak annyit mondott: műszaki probléma adódott az 5. emelet alatti szinten, de a katasztrófavédelem és a rendőrség “ura a helyzetnek”. Az alpolgármester pontosan nem közölte, hogy milyen problémáról van szó. Azt mondta, hogy mindenkit kiköltöztetnek az adott lépcsőházi részből, a lakókat arra kérték, a legszükségesebbeket vigyék magukkal, a Tigáz pedig elzárja a gázt az épületben.

Az alpolgármester rövid nyilatkozatában kitért arra, hogy a hideg időjárás miatt egy autóbuszt rendeltek a lakók számára a helyszínre, s ha az szükséges, a kiköltöztetett embereket a közeli iskolában helyezik majd el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik