Belföld

A Ferencváros fogadja be az egyik új hajléktalanszállót

A MÁV-tól bérli majd a főváros az ingatlant. Budán, az első kerületben, illetve Újpesten, a Váci úton lesz még „fűtött utca” télen.

Az eredetileg tervezett VIII. kerületi, Salgótarjáni úti helyszín helyett a IX. kerületben, az Aszódi utcában nyílik meg a főváros egyik új hajléktalanellátó intézménye, miután a Fővárosi Közgyűlés pénteken támogatta az erről szóló városvezetői előterjesztést.

Bácskai János (Fidesz-KDNP) ferencvárosi polgármester egy alkalmasabb ingatlant javasolt a Kén utcában, amelyben korábban is hajléktalanszálló működött, ráadásul az jobb állapotban van, mint az Aszódi utcai ingatlan. Jelezte azt is, hogy az ott élő 27 szociális bérlő elhelyezését is meg tudná oldani a kerület. A közgyűlés azonban nem támogatta az alternatív helyszínt.

A Fővárosi Közgyűlés a legutóbb, szeptember 28-ai ülésén döntött a hajléktalanoknak nappali elhelyezést is biztosító úgynevezett Fűtött utca program helyszíneiről. (A másik két intézményt az I. kerületi Feszty Árpád úton, illetve a IV. kerületi Váci úton alakítják ki.) A nappali melegedőként is funkcionáló – összesen mintegy 300 férőhelyes – három éjjeli menedékhely kialakítására 489 millió forintot szánnak.

Az éjjeli menedékhelyek szakmai üzemeltetését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, illetve a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei fogja ellátni a tervek szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik