Belföld

Polgár Dóra politikusnak áll?

A Hallgatói Hálózat (HH) elhatárolódik Polgár Dórától, mert a fiatal aktivista elköteleződött egy politikai tömörülés mellett – jelentette be a nemrég a Corvinuson alakult diákszervezet. A hírt megerősítette Horváth Bence szóvivő.


Fotó: Kummer János

„Polgár Dóra elkötelezte magát egy konkrét politikai erő mellett. A Hallgatói Hálózat a kezdetektől fogva az egyetemisták felrázását tűzte ki céljául és független a pártpolitikától. A politika számunkra kezdetektől fogva a diákok önszerveződését és saját ügyeikért való kiállását jelenti, célunk továbbra is az egyetemisták felrázása, a helyi és diákügyek felkarolása. Ezért a Hallgatói Hálózat egységesen elhatárolódik Polgár Dórától” – olvasható a HH Facebook-oldalán.

A szervezet szóvivője nem kívánta részletesebben kommentálni lapunk kérdésére az ügyet. Mint mondta egy zártkörű találkozáson Polgár Dóra bejelentette nekik, hogy elköteleződött valamilyen politikai erő mellett. Horváth Bence nem akarta elárulni, melyik pártról, szervezetről van szó, mint mondta, Polgár Dóra dolga, hogy kiálljon a nyilvánosság elé a bejelentésével. Mindenesetre a gyors elhatárolódás oka, hogy megelőzzék a Polgár-döntés bejelentését.


Fotó: Kummer János

„Az elmúlt húsz évben a pártok a saját bábjukként használták az egyetemistákat. Ellenzékben hivatkoztak rájuk, míg kormányban kihasználták őket. Ennek egyenes következménye a diákság politikai passzivitása és cinizmusa, ezért nem hisznek abban, hogy érdemes kiállni a saját ügyeikért. Mi azonban hiszünk az önszerveződésben és a közvetlen érdekérvényesítésben” – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

Polgár Dóra a minap adott interjút az FN24-nek, amiben kifejtette, hogy „nem fogunk elköteleződni egyik politikai párt mellett sem. Nem a pártpolitika a lényeg, hanem az, hogy a ma hatalmon lévő emberek hülyeségeket csinálnak, napról napra nagyobb hülyeségeket. És ezt nekünk is ki kell mondani.”

A hvg.hu úgy tudja a D-day-en elmondott, nagy visszhangot kiváltó beszédével ismertté vált másodéves diáklány a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik.

Próbáltuk megkeresni Polgár Dórát is, egyelőre nem sikerült utolérnünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik