Belföld

Bemártotta Demszkyt Hagyó sajtósa

A volt SZDSZ-es főpolgármester állítólag sorra szerzett állásokat pártvezetőknek, ősszamizdatosoknak és újságíróknak is a BKV-ban.

A Magyar Nemzet cikke szerint határozottan utasította Demszky Gábor 2007-ben a BKV Zrt.-t, hogy az SZDSZ akkori budapesti elnökét, Boruzs Andrást alkalmazzák – derült ki Horváth Évának a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) tavaly szeptemberben tett vallomásából. Hagyó Miklós, volt MSZP-s főpolgármester-helyettes korábbi kommunikációs munkatársának a lap birtokába került nyomozati iratok szerint már hónapokkal őrizetbe vétele előtt megeredt a nyelve. A 2010. február 3-án a Budapesti Rendőr-főkapitányságon délelőtt kezdődött gyanúsítotti kihallgatását még aznap délután a KNYF-en így folytatta: „Boruzs András vonatkozásában én a Regőczi Miklóstól szereztem az értesüléseimet.

Boruzst Demszky Gábor kérésére kellett alkalmazni”. Azt is elmondta: „Először a marketingosztályra akarták helyezni. De ott a vezetői állások be voltak töltve, és nem tudtak volna neki magasabb fizetést adni. Így a Szalainé Szilágyi Eleonóra alá került tudomásom szerint (…) Regőczi úr és mások is elmondták, tulajdonképpen csak a járandóságáért járt be a céghez.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik