Belföld

Lemondott a buszsofőrt lefejelő somogyacsai polgármester

Lengyel Ferenc egy év felfüggesztett börtönt kapott, ezért kellett távoznia. Januárban választhat új vezetőt a település.

A polgármester március végén, Igalon rontott rá egy menetrend szerinti járat sofőrére, mert az rávillantott a buszmegállóban a kocsijával szabálytalanul várakozó Lengyelre. Előbb megpróbálta megütni, ám miután a sofőr elhajolt az ütés elől, lefejelte őt. A vezető az orrán sérült meg könnyebben.

A másodfokú bíróság egy hónappal ezelőtti, jogerős ítéletében – az elsőfokú döntést hat hónappal enyhítve – egy év börtönre ítélte a polgármestert, két évre felfüggesztve a büntetés végrehajtását, így le kellett mondania tisztségéről. Lengyel Ferenc maga jelentette be távozását a keddi, rendkívüli testületi ülésen. Elmondása szerint nagyon sajnálja a történteket.

Várhatóan januárban választanak új vezetőt a Somogy megyei településen. Az ítélet miatt ő ezen a voksoláson nem indulhat, azt pedig még nem tudja, hogy a következő, 2014-ben esedékes választáson rajthoz áll-e vagy sem. Somogyacsa polgármesterét 2006-ban, 22 évesen választották meg először a 220 lakosú falu vezetőjének, majd tavaly ismét bizalmat szavaztak neki. Tisztségét tiszteletdíjasként látta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik