Belföld

Garantált Jövőbeni Értékes autófinanszírozás

Egy új, egyedülálló fogalmat, a Garantált Jövőbeni Értékes autófinanszírozást vezette be nemrég a Peugeot és a Citroen. Nyári Tamás, a Peugeot és a Citroen Finanszírozás kereskedelmi igazgatója beszél a részletekről.

Mi a különleges ebben a termékben?

Itthon számos probléma van az autófinanszírozási piacon. Sokan hosszú évekre, önrész nélkül vettek fel devizaalapú hitelt és nem tudják lezárni a szerződést, mert mostanra akár kétszer annyi összeggel tartoznak a banknak, mint amennyit autójuk ér. A Peugeot és a Citroen Finanszírozás által nyújtott garantált jövőbeni értékes termékkel soha nem lehet ilyen helyzetbe kerülni. Elsőként Magyarországon a Peugeot 508-ra és a Citroen DS 4-re vezettük be a terméket nagy sikerrel.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Az ügyfél kiválaszt egy autót, leteszi az önrészt, a Peugeot vagy a Citroen Hungária pedig garantálja, hogy az autó minimum mennyit fog érni a futamidő végén. Tehát garantálják, hogy ha kell, ezen az értéken visszavásárolják.  A garantált jövőbeni érték –mely után a futamidő alatt nem kell tőkét fizetni – lehetőséget ad rá, hogy egy 3 vagy 4 éves futamidő esetén is olyan alacsony havidíjakat tudjunk felajánlani, ami egy normál finanszírozásnál akár 6-7 éves futamidőnek felel meg.

Mi történik a garantált jövőbeli értékkel a futamidő végén?

Négy opció lehetséges. Ha az ügyfél beleszeretett az autóba, akkor kifizetheti a garantált jövőbeli értékkel megegyező utolsó törlesztő részletet. Ha nincs pénze rá, akkor a Peugeot vagy a Citroen Finanszírozás díjmentesen meghosszabbítja a futamidőt a törvényileg meghatározott maximumra. Amennyiben nem tart igényt az autóra, akkor a futamidő végével visszaviheti a kereskedésbe és leadhatja. Negyedik opcióként pedig akár ki is cserélheti a gépkocsit. Ezt a garantált jövőbeni értéket ugyanis úgy határoztuk meg, hogy – nagy valószínűséggel – ne érje el az autó értékét a futamidő végén. Az ügyfélnek így lesz tőkéje, amit felhasználhat a következő autó önrészéhez.

Egy finanszírozási konstrukció  körül talán a legkényesebb kérdés, hogy forint vagy svájci frank, esetleg euró vagy bármi más deviza alapú-e?

Ez egy forintalapú finanszírozás. Itt nincs árfolyam-különbözet, az ügyfél mindig pontosan tudja, mennyivel tartozik. Nagyfokú biztonságot nyújt, emellett pedig biztosítja a választás lehetőségét is.

Kinek ajánlja a Peugeot és a Citroen Finanszírozás ezt a terméket?

Mindenkinek, akinek fontos a biztonság, a választás szabadsága, és aki nem szeretne tovább használni egy autót, mint ameddig szüksége van rá – megszabadulva így minden addicionális költségtől, amit egy öregebb autó jelenthet.  Mivel a Garantált Jövőbeni Értékes termék egy jó alternatíva lehet Operatív Lízing/Tartós Bérlet helyett, ezért olyan vállalkozásoknak is ajánljuk, akiknek fontos, hogy az eszköz a könyveikben szerepeljen, de nem feltétlenül szeretnék megtartani a gépjárművet a futamidő végén.

 

Ha Peugeot finanszírozás érdekli, részletekért kattintson ide:

Ha Citroen finanszírozás érdekli, részletekért kattintson ide:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik