Belföld

Új rendőrkapitánya van három fővárosi kerületnek

Két vezetőt menesztenek, a harmadik felfelé „bukik”. Ez már a sokadik személycsere a jelenlegi budapesti főkapitány érkezése óta.

Hétfőtől új vezető irányítja az I. és a XVII. kerületi rendőrkapitányságot, a XII. kerületben pedig a helyettes kapitány viszi az ügyeket – értesült a hvg.hu. A Hegyvidéken Farkas Csaba Sándort, Rákosmentén pedig az alig három hónapja megbízott Csányi Csabát cserélik le. Ez utóbbi esetben egy év alatt ez már a harmadik váltás. Az I. kerület kapitánya, Kesztyűs Rudolf magasabb beosztásba kerül, állítólag a rendőrségi Nemzetközi Oktatási Központ egyik vezetője lesz.

Az MTI megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, de ott későbbre ígértek választ. A hvg.hu összesítéséből az derül ki, hogy tavaly, fél év alatt szinte a teljes rendőri vezérkart lecserélték a fővárosban a belügyminiszterhez és országos rendőrfőkapitányhoz lojális emberekre.

Finszter Géza kriminológus a portálnak az mondta, hogy „kiegyensúlyozott viszonyokat feltételezve természetellenes és zavaró tényező az ilyen cserélgetés. De ha forradalmi időket élünk – mint manapság –, akkor az is természetes, ha naponta váltogatják a kerületi kapitányokat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik