Belföld

Az MSZP szerint a kormány Újnáci Színházhoz asszisztál

Az ellenzéki párt kérdőre vonta a Parlamentben a kormányt, hogy miért mondtak igent Dörner kinevezésére a szakmai bizottságban.

Az MSZP sajtóközleményében rámutat: azonnali kérdést tettek fel a NEFMI államtitkárának az ügyben. Azt kérték, ismertesse a nemzeti kultúráért felelős tárca álláspontját az Új Színház vezetőváltásáról és megkérdezték, miért mondott igent a minisztérium képviselője a szakmai bizottságban Dörner György pályázatára. Az MSZP rámutat: Dörner pályázatát még a Heti Válasz is alacsony színvonalú politikai rögeszmegyűjteménynek nevezte.

Az MSZP azt kifogásolja, hogy a minisztériumnak egy szava sem volt ahhoz sem, hogy a színház vezetése olyan személyek kezébe kerül, akik közül Csurka István gondolatait még Kövér László is “az újabbkeletű magyarországi nácizmus alapvetéseként” jellemezte. Igaz, még 1992-ben – áll a párt közleményében

A Lendvai Ildikó által jegyzett közlemény szerint a minisztérium mossa kezeit, türelmet és bizalmat kér a nagyon is régi eszmék otthonává váló Újnáci Színháznak. Lendvai Ildikó ezzel kapcsolatban azt kérdezi a közleményében, hogy a Fidesz sajátos matematikája szerint hány nem náci színház szükséges egy náci színház létének igazolásához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik