Belföld

Bekiabálós megemlékezés Olaszliszkán

Szögi Lajost tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. A Jobbik megemlékezett róla.

Fáklyás felvonulással emlékeztek Szögi Lajos tanárra, halálának ötödik évfordulóján a Jobbik Magyarországért Mozgalom szervezte rendezvényen, péntek este Olaszliszkán. A tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg.

Az Új Magyar Gárda zászló alatt, alakzatban állva, vezényszavakra akart koszorúzni a megemlékezés több résztvevője, a rendőrség azonban megakadályozta ezt, és igazoltatta őket, miközben a mintegy 200 jobbikos, árpádsávos lobogót tartó résztvevőt két oldalról rendőrségi sorfallal körbevették.

A helyiek – a többségükben romák lakta területen – a kapukból, a kerítések mögül szemlélték a történteket. Néhányan bekiabáltak, amire a mintegy kétszáz résztvevő közül többen szidalmazással válaszoltak.

A rendőrség hangosbeszélőn figyelmeztette az igazoltatottakat, hogy szabálysértési eljárás indul ellenük, és egyben felszólította őket, amennyiben továbbra is alakzatban és vezényszóra haladnak, nem pedig a megemlékezéshez méltóan viselkednek, előállítják őket a sárospataki rendőrkapitányságra.

A rendőri intézkedés során 32 embert igazoltattak, akikkel szemben szabálysértési feljelentést tesznek feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik